גידול ממאיר בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

28/05/2011 | 23:34 | מאת: מאיר

שלום ב mri התגלתה בצקת בחוליה t11 ומימין לה, אבחנה מבדלת של שני שמות של גידולים שפירים, אין הרס עצם או שינוי בנפח. בביופסיה שנערכה התגלה גידול ממאיר (איני זוכר את השם) (אולי כונדורסקמה?) בממאירות נמוכה, הומלץ על ניתוח כריתת הגוש אך לא באופן דחוף. שאלות: האם ניתן לחזור לפעילות תקינה לאחר מכן? מהו הסיכוי שגידול כזה יחזור ובאיזו דרגה?

מאיר שלום, הנתונים שאתה מספק לא מדויקים, ואין שום אפשרות להתיחס לכך בצורה מקצועית ורצינית. תוכל לפנות אלי ליעוץ בצורה מסודרת על נושא כל כך חשוב.

30/05/2011 | 05:58 | מאת: מאיר

שלום מתנצל על שהדברים מוצגים בצורה לא ברורה, איני רופא או איש מקצוע, אבל אנסה לנסח שוב. הוצאת גידול ממאיר בממאירות נמוכה מחוליה t11 בניתוח, הבנתי שמוציאים גם רקמה בריאה כדי למנוע מהגידול לחזור, האם החוליה חוזרת לתפקד לאחר מכן? במידה ומוציאים חלק מהחוליה האם"שמים"משהו במקום? למיטב נסיונך, האם גידולים כאלו יכולים לחזור בעתיד?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה