שיקום לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

24/05/2011 | 22:50 | מאת: יוני

שלום, אני בן 35, עם פריצת דיסק בעמ"ש מותני, לפני כחודש הומלץ לי על ניתוח. בשיחתי עם הרופא ולאחר קריאת חומר בפורומים באינטרנט, לא ממש הבנתי מה קורה עם הדיסק אחרי הניתוח ? עפ"י גרסא אחת, הדיסק נותר פתוח, פגיע וחשוף לפריצות נוספות למשך כל החיים. עפ"י הגרסא השנייה, הטבעת של הדיסק משקמת את עצמה במשך הזמן, כך שיש החלמה מסויימת. מה התהליך הנכון מבין השניים ?

יוני שלום, לא מדובר בחומר ספרותי או עיתונאי, אין פה "גרסאות"! כנראה ערבבת מידע וחוסר ידע שקראת מהאינטרנט. פריצה חוזרת אפשרית בכל מקרה של ניתוח דיסק בשיעור של 5-15 אחוז הדיסק לאחר הניתוח, עובר תהליך של הצטלקות.

26/05/2011 | 13:01 | מאת: יוני

ד"ר ליאור - תתפלא !! מדובר בגרסאות מפי קולגות שונות שלך. לכן רציתי לעשות סדר בנושא. תודה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה