הבדלים בחצי שנה בין בדיקות MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

09/10/2017 | 14:28 | מאת: אלי

היי דוקטור , צירפתי לפה תמונות של שתי MRI שעשיתי שההבדלים בניהם חצי שנה והפענוחים השונים שלהם הם: MRI 14.2.2017 c4-c5 - בקע דיסק מרכזי לוחץ קלות c5-c6- בקד דיסק פרא מדיאני ימני לוחץ קלות MRI 18.9.2017 c4-c5 - בקע דיסק אחורי מרכזי זעיר עם לחץ קל על חוט השדרה c5-c6 - בקע דיסק אחורי מרכזי קטן משיק לחוט השדרה כמוכן ההיצרות בבלטים של ה MRI הראשון היו באיזור c4-c5 היצרות של 8.69 באיזור c5-c6 היצרות של 8.62 ההיצרות בבלטים של הMRI השני היו באיזור c4-c5 היצרות של 6.99 באיזור c5-c6 היצרות של 7.52 שאלתי היא כזאת : האם העובדה שחלה היצרות כזאת בחצי שנה אומרת שלוודאי התופעה תמשיך והמקום יהיה צר יותר ככל שיעבור הזמן? (מן הסתם שחלה התדרדרות נוירולוגית בחצי שנה האחרונה , אך לא מגבילת חיים) כמו שכתבתי , צורפו תמונות

צריך שאותו אדם יביט וישווה בין הבדיקות ,בצמוד לבדיקה קלינית.

12/10/2017 | 21:30 | מאת: אלי

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה , שתי שאלות שתהיתי לגביהן שאשמח לתשובה: 1) קראתי שלחץ על חוט השדרה (בשונה מהעצבים) הצווארי נקרא מיאלופתיה , האם כל לחץ שקיים על החוט נקרא מיאלופתיה? כי מבחינת הMRI יש לי לחץ על חוט השדרה , האם זה אומר שיש לי מיאלופתיה? 2) בלטים\בקעים זה דבר שכיח אצל אנשים , אבל האם בקע\בלט שלוחץ על חוט השדרה זה גם דבר שכיח ונפוץ?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה