פענוח MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

09/05/2011 | 00:51 | מאת: מוטי

שלום קיבלתי תשובה של MRI ולא הבנתי מה רשום אני לאחר תאונת עבודה. L4-5 סימני דיסקופתיה והנמכת דיסק,פריצת דיסק רחבה ומשמעותית מרכזית לאחור,מעט יותר בשמאל,הלוחצת לחץ קשה על השק הדורלי עד לסחיטת כל נוזל השדרה מתוכו ועל השרשים בתוכו. כליאת השרשים בתוך הרצסים הסגורים,כמות קטנה של נוזל במפרקים ההאחוריים,יותר מימין. L5-S1 הנמכת הדיסק וסמני דיסקופתיה,פריצת דיסק רכה מרכזית שמאלית,הלוחצת על קדמת השק הדורלי ועל שרשי שמאל ובאה במגע גם עם שורש S1 מימין,רושם שקיים מגע שמאל לטרלי-מרוחק של הדיסק עם שורש L5 משמאל. הקונוס המדולרי מודגם בעובי,צורה ואותות תקינים,וקצהו בגובה.

בגובה L4-5 : פריצת דיסק רחבה ומשמעותית הלוחצת לחץ קשה על השק הדורלי L5-S1 פריצת דיסק רכה מרכזית שמאלית,הלוחצת על קדמת השק הדורלי במילים פשוטות : יש לך 2 פריצות דיסק !!

11/05/2011 | 12:35 | מאת: מוטי

השאלה שלי: האםן המצב חמור כמו שנשמע כי יש לי לחץ על שני הרגלים לאורכם וגם בנהיגה על העצב בכף רגל יש לי כאבים מעל הכף רגל..האם ממליץ לניתוח לפי םירוש mri תודה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה