פענוח MIR

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

03/05/2011 | 09:33 | מאת: רותי

שלום רב L4-L5 רושם בספק לבקע מרכזי-שמאלי זעיר המלווה אינפרסיה ממוקמת על השק באיזור מוצא L5. L5-S1 - בלט ושינויים דיסקוגניים כול שינוי מודיק, רושם לספונדילוליזיס. ההשפעה על השק או על הנקבים קלה, ללא לטרליזציה ניכרת. ללא ממצא בולט במרווחים האחרים. ארטיפקטים במעבר גב-מותני. אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי. אשמח לקבל הסבר פשוט למימצא . עוד שאלונת האם כל מה שנכתב גורם לחולשה במיישרי כף רגל שמאל או שזה לא קשור? L%-S1 ידוע משנת 2000 בתודה מראש רותי

יש חשד לבקע דיסק- את זה הבנת ללא ספק. מעבר לכך כל המינוחים , לא יוסיפו לך להחלטה, אני מניח שהתיעצת עם מנתח עמוד שדרה, ונתונים אלו חשובים לו. שאלונת: מאוד חשובה !!! לא יודע ללא בדיקתך.

05/05/2011 | 05:32 | מאת: רותי

לא התייעצתי עם אף מנתח ושום אורטופד על עניין עמוד השידרה זה חדש לי ובמקרה נודע - המטרה של MIR היתה לכיוון שונה לגמרי האם בקע = שבר? צריך לטפל בזה או אפשר להמשיך לחיות רגיל או שיש לזה השלכות לעתיד תודה על ההתייחסות יום טוב

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה