שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

28/04/2011 | 12:58 | מאת: דני לוי

שלום רב, לאחרונה סבלתי מכאבי גב עזים ומהקרנה של הכאב לרגל ימין לאחר בירור ct התקבלה התשובה הבאה: "מנח החוליות שמור. לא נצפו תהליכי הרסניים בעצמות ואין לזהות שברים. לא נצפתה פתולוגיה ברקמות הרכות הכלולות בסריקה. המפרקים הפאצטלים שמורים. לא נצפתה פתולוגיה סקרו-איליאקלית. יש לציין סקרליזציה של חוליה מותנית L5 דו-צדדית. בגובה L1-2, L2-3, L3-4: לא נצפתה פתולוגיה דיסקלית. בגובה L4-5: פריצת דיסק אחורית מרכזית ופארא-מדיאנית ימנית גדולה ביותר עם דחיקה של השק התקאלי לאחור." אשמח לדעת מה המשמעות של"פריצת דיסק אחורית מרכזית ופארא-מדיאנית ימנית גדולה ביותר עם דחיקה של השק התקאלי לאחור.",ובנוסף מהם דרכי הטיפול הממולצות לבעיה זו. בתודה מראש,דני לוי

זהו תאור אנטומי היכן מיקום הפריצה דרכי טיפול- לאחר בדיקה. אין יעוץ וירטואלי !!!

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה