CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

05/04/2011 | 13:57 | מאת: סמי

שלום לאחרונה עשיתי צילום סי.טי לאחר כאבי גב תחתון, האם תוכלי לפענח לי מה משמעות האבחנה של הצילום. תודה שינויים ניווניים קלים במבנה הגרמי. קוטר קדמי אחורי של תעלה הספינלית הגרמית תקין בגובה L2-L3 בקע דיסק אחורי,גורם ללחץ על השק הטיקלי. בגובה L3-L4 בלט דיסק, נושק לשק הטיקלי. בגובה L4-L5 בקע דיסק אחורי, גורם ללחץ על השק הטיקלי. בגובה L5-S1 מרווח הבין-חולייתי מוצר. שינויים ניווניים בסחוס הדיסקי עם הופעת וואקום פנומן. בקע דיסק אחורי, גורם ללחץ קל על השק הטיקלי ועל עצב ההיקפי דו צדדי.

ישנם מספר בקעים ובלטים בגבהים שונים מעיד על שינויים ניוונים, ללא בדיקה קלינית אין להדמיה משמעות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה