ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

09/03/2011 | 13:05 | מאת: יעל

ד"ר נכבד יש לי מס' שאלות ברשותך: מה ההבדל בין ניתוח צריבת וניתוח כריתת דיסק? האם לאחר ניתוחים שכאלה אפשר לתפקד כרגיל, גם מבחינה ספורטיבית או שיש מיגבלות מסוימות? האם עלולים להיות סימפטומים מסויימים (כאבים? נימולים?) וכו' ולכמה זמן אחרי? איזה מצב מוגדר ככישלון מבחינת מנתחים/רופאים? תודה!

צריבת דיסק- ניתוח שבו מצמקים את הדיסק עם RF כריתת דיסק- מוציאים את חלק הדיסק הפרוץ ב 95 אחוז מהמקרים- כן. כאבים ונימולים עשויים להיות בכל אחד מהם, לזמן מיום ועד חודשים רבים. כשלון= לא הצליח,יש סיבוך ניתוחי. כל מילה מיותרת.

10/03/2011 | 08:47 | מאת: יעל

ד"ר נכבד, קודם כל תודה רבה אל תשובותיך ואם ניתן יש לי עוד שאלות קטנות: - בכריתת דיסק, אם מוציאים את החלק הפרוץ האם הדיסק לא נותר "פתוח" למעשה הרי בעצם פוצעים אותו כלומר האם לא תהיה המשכיות בזליגת החומר ממנו בנוי הדיסק? אם לא איך בעצם המעטפת שלו "נסגרת"? - האם ניתן ל"תקן" כריתת דיסק או צריבת דיסק שלא צלחה (כלומר אם עדיין כאבים ו/או נימולים ממשיכים) ואיך? תודה רבה רבה על תשובותיך! יעל

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה