היצרות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

08/03/2011 | 01:02 | מאת: ענת

לד"ר מרום שלום רב! האם בניתוח בגין היצרות תמיד מסירים את קשת החוליה (מלאה או חלקית)? האם פעולה זו נקראת למינקטומי? האם יש דרך אחרת להגיע לתעלת השדרה ולשחרר את הלחץ או שחייבים להסיר את קשת החוליה? איך יודעים מראש אם יציבות החוליה תפגע ויצטרכו לקבע אותה? האם יש אפשרות לייצב את החוליה בדרך אחרת חוץ מלקבע אותה?

על מנת להגיע למקום ההצרות, תמיד מסירים חלק קטן או גדול מהקשת האחורית, אחרת אין אפשרות להגיע למקום.- אכן למינקטומי. אם רוצים לשחרר מחוט השדרה לחץ מאחור- אין ברירה חוץ מהסרה מלאה או חלקית. בד"כ אין צורך בקיבוע אלא אם יוצרים חוסר יציבות או שקיימת כזו עוד טרם הניתוח. אין דרך ליצוב חוץ מקיבוע.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה