כאבים,דלקות שתן ונרתיק

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

24/06/2019 | 10:13 | מאת: קרן

אני בחורה בת 30.בשנה האחרונה סובלת מדלקות חוזרות בשתן.מקבלת טיפול אנטיביוטי.אך כל פעם שאני מסיימת אותו.הדלקת חוזרת.ולאחרונה .היא חוזרת בתדירות גבוהה .פלוס כאבים בנרתיק צריבה וגרד .שמתי לב בייחוד בזמן יחסי מין.עם בת הזוג שלי (במיוחד עם סטראפאון.)אך גם כשהיא מאוננת לי עם ידיים(,סליחה על התיאור) האיזור כואב לי .מאוד. מה אני יכולה לעשות? קראתי שטיפול אנטיביוטי ממושך יכול לגרום לדלקות נרתיק.אבל זה כמו הביצה והתרנגולת .קודם דלקת שתן.נותנים לי אנטיביוטיקה.ואז כנראה היא גורמת לדלקת נרתיק. חשבתי גם לפנות לאורולוג.אבל אני חוששתגם כי לא בטוחה אם יש בדיקה פיסית.וגם כי נתקלתי בעבר בתגובות פוגעניות מרופאים שהבינו שאני בזוגיות עם אישה. זה מאוד מפריע לי לאיכות החיים .קשה לי לקיים יחסי מין.

קודם כל צריך לקחת תרבית שתן בזמן דלקת ולראות איזה חיידק זה לתת טיפול בהתאם ואחר כך לחזור על התרבית ולראות שהחיידק נעלם. יש טיפולים מונעים ממושכים החל מטיפול טבעי כמו ויטמין C, חמוציות כדורי היפרקס ויש שנותנים טיפול אנטיביוטי ממושך במינון קטן יומי כדאי להתחיל בברור אצל רופא אורולוג לגבי דלקות נרתיקיות כתוצאה מאנטיביוטיקה ניתן לתת טיפול אנטיפטריאתי אוטומטית כל פעם שאת נוטלת אנטיביוטיקה

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים