למרים ברנר בעיה ביצירת קשר בגלל מין

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

02/08/2018 | 21:12 | מאת: קים

שלום, יש אנשים שלא יכולים ללא זוגיות כי חשים חרדה ויש אנשים כמוני שקשה להם עם זוגיות רוב חיי היה לי טוב לבד הייתי שלמה עם עצמי אני מדברת על גיל ההתבגרות ולאחר מכן אחרי צבא. לא הרגשתי צורך עז בבן זוג. ואני יודעת היום שיש לי תפיסה בתת המודע על זוגיות בגלל מה שחוויתי עם הורי ביחס של אבי אליי אבל לא זו הבעיה.כי עצם זה שאני מדברת איתך זה כבר מודע אבל כן יש לי חשש בלהתאהב להיקשר וליהפרד. כן חשש שאני בוחרת אז אין לי יותר חופש בחירה כן חוששת שאני לא סומכת על עצמי בבחירה. אבל לפני הכל הבעיה שלי זה פחד ממין ושמתי לב לזה שזה נהיה ממש חזק עד כדי הימנעות מקשרים. אם אני יוצאת עם מישהו אני מיד מתחילה להרגיש רע ולחץ ומנתקת את בקשר. לכן אני כבר הפסקתי לנסות המון שנים מעל עשור. נכון שבקשר יש כל מיני שלבים של אינטימיות רגשית וגופנית אבל האם לדעתך אני ככה בגלל שלא חוויתי יחס נעים עם בחורים? תמיד אצלי יש דילוגים על כל השלבים הרגשיים והגופניים עד שנמאס לי לצאתעם בחורים וזה גורם לי חרדה ממש עד כדי כך שאני גם לא נמשכת ואז אם בחור רק נוגע בי זה מגעיל אותי. אני אביא רק דוגמא קטנה. נניח יצאתי עם מישהו וכבר בדייט הוא שולח ידיים ואני לא רוצה ומרגישה רע ומתרחקת מורידה לו את הידיים ואז הוא מתקשר ורוצה את הפגישה אצלו בבית. או אחד שבקושי נכנסתי לו אוטו וכבר בא לנשק אותי בשפתיים וגם אותו הדפתי. הקטע שכולם ככה איתי עד כמה שזה תמוהה לא נעים לי הרגשתי שאצלי יש בעיה שאני לא משוחררת אך לא יכולה להשתחרר ואגב אני גם לא רוצה!!! זה לא שרוצה ולא יודעת.. ורוב הזמן אני גם לא חושבת על סקס וזה גם לא משהו שחסר לי שזה גם תמוהה. כן חסר לי החברות! האיכפתיות והרגש ואין לי את זה עם אף אחד. אני כבר לא יודעת איך לצאת מזה. אומר רק שאני הייתי נחשבת למושכת ומתחילים איתי גם ברחוב וזה לא נעים לי ובעיקרון אני לא מתאהבת מהר. אני לא יודעת איך לצאת מהמעגל הזה שלצאת סתם עם מישהו שיהיה נחמד, זה לא עובד ואני רק בחרדות כי אני לא יכולה שמתחילים לגעת בי בלי רגש.

שלום לך, כמו שאמרת עצם פניתך כבר מתחילה את הדרך שלך להתמודד עם המנעות מקשר רגשי ומיני. יש לך גם די תובנות לגבי הרקע להמנעות , ובטיפול אישי תוכלי גם להבין יותר למה נמנעת כל כך הרבה שנים, ואיך לעשות שינוי. שינוי לא אומר שאת צריכה להסכים לקצב של הגבר בהתקרבות רגשית ומינית, את צריכה להיות נאמנה לעצמך אבל לשחרר חסמים בעזרת טיפול. תפני למט מינית מוסמכת עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית דרך אתר איט״ם

09/08/2018 | 20:36 | מאת: קים

מעניין אותי למה אני ככה? ממה זה נובע? אני יכולה רק לומר שבאופן כללי מין זה לא דבר שמעניין אותי או שאני מתעסקת בנושא. אני מרגישה שאני לא רוצה. ואני לא מבינה מאיפה יש לי את הסלידה הזו והפחד? ידוע לך ממה זה נגרם בד"כ אצל מטופלים? וכמו שכתבת זה נכון אבל אצלי זה לא כך אין את הראשון הזה שיהיה קשר רגשי איתי ואפילו כשאני מספרת לחברות על הקצב הן אומרות שאליהן לא מתייחסים כך ושהקצב מהיר ולא מתייחסים כך לבחורה. והדבר האחרון שהכי מלחיץ אותי זה למה שאני יוצאת עם מישהו הוא לא מושך אותי בכלל ואני מרגישה שלעולם לא ארצה לשכב איתו ולכן גם המגע גורם לי לסלידה? אני לא יודעת ה יש לי רק שאשאר לבד

מנסיוני המנעות מקשר רגשי אינטימי ומיני יכול להיות בגלל קשר רגשי בעיתי עם אחד ההורים או שניהם, קשר שבו נפגעים רגשית או מאבדים אמון, זה יכול להיות בגלל ארוע של ניצול מיני, גילוי עריות, פגיעות מולדת בתוספת של חויה לא נעימה, אהבה נכזבת, ועוד

14/08/2018 | 11:52 | מאת: קים

תודה למרות שזה קצת מוזר כי יש אנשים שמקיימים יחסים ללא אהבה כלומר יש להם דחפים והמשיכה המינית קיימת. בכל אופן אצלי אין משיכה כל מי שמתחיל איתי אני חשה דחייה ומסרבת לקשר וזאת כאמור אחרי כל מיני דברים שעברתי.

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים