אימוץ כלב כטיפול באילמות סלקטיבית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

28/02/2011 | 12:36 | מאת: מאיה

היי, בתי בת שנתיים ומלימוד הנושא, אני חוששת שאולי יש לה בעייה של אילמות סלקטיבית. היא אינה מתחברת בקלות לאנשים/סביבות חדשות לא מרבה לדבר בסביבה שונה מהורים/סבים וסבתות ומפחדת מאוד מרעשים או אנשים זרים שנכנסים לטריטוריה שלה. הייתי רוצה לדעת האם אימוץ כלב יכול לעזור במקרה כזה תודה רבה

09/03/2011 | 01:42 | מאת: ניר כרמון

הי מאיה אינני יכול לקבוע מכאן את סיבות שתיקותיה של ביתך, עם זאת, הוספת כלב מתאים למרקם הביתי המוכן אליו, המלווה והמודרך מקצועית (יתכן גם מצ' ספונטאני), לבטח יגרה את בתך לתגובתיות; אם רגשית, אם שפתית, אם חברתית, אם הכל גם יחד. אני ממליץ בחם.

09/03/2011 | 07:45 | מאת: מאיה

תודה על התשובה. האם אתה יכול לפרט איזה כלבים מתאימים לבית בו יש שתי תינוקות - בת שנתיים ובת שמונה חודשים? האם יש כלבים מסויימים שמתאימים יותר לילדים? האם כדאי להביא גור או כלב קצת יותר בוגר? תודה רבה מאיה

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים