טיפול בעמצאות בעלי חיים

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

16/02/2011 | 16:27 | מאת: רן

שלום רב אני מתעניין בלימודים של טיפול בעמצאות בעלי חיים או כלבים ברצוני לדעת האם יש הבדל מהותי בין שני סוגי הטיפול למעט ההבדל הברור תודה רן

20/02/2011 | 16:27 | מאת: ניר כרמון

הי רן בהדרכה הטיפולית, בתיווכו של כלב, בעל החיים המבויית הראשון, אנו נעזרים באורחות מתחום אילוף-הכלבים. לכל תהליך טיפולי משובץ כלב ספציפי ולא מיקרי, אשר על פי ניתוח מוקדם יוכל לקדם את התהליך בצורה הטובה ביותר. הכלבים אותם אנו מפעילים, מאולפים כמובן, אך לכל כלב, את השפה, התקשורת ומידת המנהיגות הרצויות לו. ישנם כלבים הדורשים מן הנוהגים אותם לכנס את עצמם מפיזורם ולהתמקד בקשר עין; ישנם שמחייבים ביטוי קולי, אחרים זקיפות קומה ואסרטיביות.. ישנם כלבים שיבקשו רק את חייקו של המטופל. מעבר לכך.. תהליך העבודה עם כלב, על כל מגווני ההתנהגות המוכרים לנו, הוא תהליך מדיד שניתן למצוא בינו לבין התהליך שעובר המטופל, זיקה ישירה.. אם ברמת החיבור הריגשי, העירנות הפיזית והאקטיביות, המוטיווציה וגם התסכול וההמנעות. העובדה שהכלב הוא חיה חברתית הדומה לנו, מבחינת מבנה חייה בלהקה ומתוך כך, המסרים ההתנהגותיים הנגזרים מזה, מאפשרת לנו, מדריכי הכלבנות הטיפולית, "למשש" את האינטראקציה הכל-כך זמינה עם הכלב ומתוכה, לקבל פידבק ולבצע התאמות המתלכדות עם התהליך הטיפולי. אלה ההבדלים מעבר למובן מאליו.. מקווה שסייעתי.

08/03/2011 | 10:45 | מאת: קרן

גם אני מעוניינת ללמוד את התחום של טיפול באמצעות כלבים או בע"ח והייתי רוצה לדעת באילו מוסדות ניתן ללמוד את המקצוע והאם מדובר בתואר אקדמי? והיכן אתה רכשת את הידע?

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים