ADHD כנראה שהפורום

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

27/10/2010 | 20:44 | מאת: איבון

לא מקצועי , נשאלתם היכן קיימים הספרות המצביעה על תנועה קבועה כמסייעת לילדי ADHD ולצערי לא קיבלתי מענה , האם אוכל לקבל מענה ? בתודה מראש איבון

ערב טוב איבון השימוש ברכיבה טיפולית כתרפיה אינסטרומנטלית התפתח בשלושת העשורים האחרונים ולמרות תיעודים רבים אודות יעילותה, חסרים עדיין מחקרים מקיפים בתחום העומדים על ייחודה של הרכיבה תוך השוואתה לטיפולים גופניים מקבילים. יחד עם זאת, מרבית המחקרים לימדו כי ייחודה של הרכיבה הוא בתנועה ההרמונית המסייעת לרוכב שליטה במערכת העצבית והשרירית ומתוך כך נגזרת אף תרומתה למצבו הרגשי והנפשי של הרוכב. לקריאה נוספת ומורחבת ראי למשל מחקרה של דה פאו1984, DePaue; therapeutic horseback riding in Europe & North America, כמו גם מחקרו של הייפרץ Heiperz, 1981; Therapeutic Riding: Medicine, Education, Sports לקריאה בעברית ראי עבודה של בקי לשם קבלת תואר מוסמך באונ' ת"א, מ- 2005; השפעת טיפול ברכיבה על מימדים של דימוי עצמי, שליטה עצמית ואמון בקרב בני נוער בפנימיה טיפולית, ואת עבודתה ליטמן וחן "המשתנה התורם לשינוי ברכיבה טיפולית" ממכללת תל ח. מקווה שהצלחתי לתת לך מענה ולו במעט. אני מאחלת לך הצלחה רבה! הדס אהרון כרמלי

01/11/2010 | 18:31 | מאת: ענת

שלום הדס אני עושה עכשיו עבודה על טיפול באמצעות בעלי חיים והגעתי לפורום שלכם, רציתי לשאול שתי שאלות קודם כל לא כל כך הבנתי למה הכוונה במשפט שכתבת "חסרים מחקרים שמלמדים על ייחודה של הרכיבה תוך השוואתה לטיפולים גופניים מקבילים" ודבר שני לא כל כך הבנתי ממה שכתבת מה גורם למה הרכיבה על השרירים ואז לנפש או להיפך הרכיבה לנפש ואז לשרירים? תודה רבה זה יעזור לי מאוד אני צריכה להגיש את העבודה עוד שבועיים...(:

02/11/2010 | 16:10 | מאת: א

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים