שלום

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

03/09/2010 | 15:45 | מאת: שילה

האם רכיבה כשלעצמה יכולה להחשב לפעילות גופנית או שהיא מאוד מוגבלת מבחינה זו. אני יודעת שהיא מעלה את הדופק- אבל אולי כשכבר מיומנים מספיק אז לא מאמצים את הגוף? אם זה כן נחשב לפעילות גופנית- איזה סוג היא ואיזה חלקים בגוף היא מחזקת ועובדת? תודה.

שילה שלום, רכיבה על סוסים בהחלט נחשבת כפעילות ספורטיבית. עובדת על סיבולת לב ראיה,יציבה וחיזוק שרירים. מכלול השרירים עובדים בזמן הרכיבה בו זמנית. זוקפי הגו, שרירי בטן, חגורת כתפיים, צוואר, רגלייים... כמובן תלוי בסיגנון הרכיבה [לדוגמא: טיול בפרדס או שיעור רכיבה ספורטיבי] ובאינטנסיביות שלה.

16/09/2010 | 02:35 | מאת: אורית, חוות חודרוג'

כאשר הגוף נע על בסיס לא יציב כמו על גבי סוס הגוף מתעודד להשתמש בתגובות הגנה ולשפר את שיווי המשקל. הסוס גם תורם בכך שמפעיל תנועתיות בגוף ורוטציות שבונה יציבות טובה יותר.כל השרירים מגויסים על מנת לשמור את הגוף על הסוס והרבה מנגנונים פנימיים כמו המערכת הויסטיבולרית,גירוי סנסורי-מוטורי בלתי פוסק, מערכת החזרי הגנה ושיווי משקל מה שהופך את הרכיבה והסוס למכשיר התעמלות חי. מקווה שעזרתי. אורית מדריכת רכיבה מזה 10 שנים. נ.ב שנה טובה

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים