בעיית התנהגות

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

24/09/2009 | 10:56 | מאת: חני

שלום ביתי בת 6.8עלתההשנה לכיתה א,בבית הספר כמו גם בגן חובה מתלוננים על בעיית התנהגות אי קבלת סמכות,בנוסף ניגשתי איתה לנורולוג האם היא סובלת מבעיית קשב ותשובתו היתה שעדיין לא ניתן לקבוע להמתין למחצית השנה אך למראית עין ניראה שכן ועוד דבר שניראה לו כי ביתי סובלת מאי בשלות ריגשית. ביתי כרגע התחילה בטיפול הבעה ויצירה האם כדאי לשקול רכיבה על סוסים או טיפול בכלבים? ולמי הטיפול מתאים בכלל

חני שלום, התשובה לשאלתך היא בהחלט כן. הטיפול מתאים לקשת רחבה של קשיים בצד הרגשי הקוגניטיבי ופיזי.טיפול ברכיבה על סוסים ו/או טיפול בעזרת כלבים יכולים לענות על צרכי ביתך.[בעיקר עם היא מתחברת לחיות]. הדגש בטיפול הוא לתת לילד כלים להתמודד עם הקושי שלו/שלה. עצם הרכיבה על הסוס גורמת לילד להתרכז וע"י תרגילים בדרגות קושי עולה, לחות הצלחות. ההצלחות הן מידיות ועוזרות להעלאת הביטחון והדימוי העצמי. העבודה נעשת הן במישור הקונטיבי והן במישור הרגשי. ברגע שיש גורם שלישי שהוא החיה, לילד לעיתים קל יותר להביע את רגשותיו על ידי השלכה, מתוך תחושה שמדברים על החיה ולא עליו. בנוסף ישנו דגש על משמעת וגבולות. הסוס או הכלב יקשיב לנו רק כשנדבר בשפה שהוא יבין. וברגע שהילד מצליח להגיד לסוס או לכלב לעשות את שביקש, תחושת העצמה שהוא חווה היא גדולה ומידית וכך הוא לומד שאפשר גם אחרת. בעיות התנהגות נובעות לרב מתסכול כל שהוא שהילד חווה ולא יודע איך להתמודד איתו. הייתי ממליצה לך ולבתך להתנסות בטיפול מסוג זה. בהצלחה!

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים