מתנדבים???

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

09/07/2008 | 15:33 | מאת: אנונימי

שלום. בתור אחד שרוצה להגיע להתנדב בחווה, הייתי רוצה לדעת: שיזה הכשרה המתנדבים מקבלים?? תודה

שלום אנונימי, כל מי שמגיע אלינו להתנדב בוודאי עובר הכשרה ולא נכנס ישירות לשיעור. לאחר סיבוב במרכז והסבר על אופי המטופלים, סוגי השיעורים ומהי בעצם עבודת המתנדב. עוברים התנסות על "יבש" (לא בזמן שיעור ולא עם מטופל). רק כשמרגישים מספיק בטוחים נכנסים לשיעורים וגם זאת בהדרגה ובהתאם לקצב המתנדב. מי שרוצה להיות רק עם סוסי הפוני כי חושש מהגדולים, יכול. ומי שקשה לו עם מטופלים עם בעיות פיזיות קשות יוכל להיות עם ילדים עם בעיות רגשיות. ישנה רגישות מאד גבוהה למתנדב הן מרכז המתנדבים שלנו והן מהמדריכים בשיעור. בנוסף מקבל מתנדב חומר כתוב על תפקיד המתנדב, הוראות בטיחות, טיפים וכו'... חשוב, לא משנה איפה תתנדב, שתרגיש מספיק בטוח לפני שאתה נכנס לשיעור עם מטופל. ואם לא, תדרוש עוד התנסות. חשיבות המתנדב בטיפול מסוג זה היא אדירה. כן ירבו כמוך. אם אתה גר באיזור תל מונד ותרצה להתנדב אצלנו במרכז לרכיבה טיפולית בישראל, טל' של כפיר רכז המתנדבים שלנו הוא: 052-8349082 בהצלחה!

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים