בריחת שתן וצואה אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

09/02/2011 | 14:24 | מאת: יערה

שלום רב. בני, בן ה-5, גמול מזה שנתיים וחצי. במהלך התקופה בה הוא גמול, היו מדי פעם בריחות שתן, בעיקר בלילות החורף, אולם תמיד היה מדובר באירוע חד"פ או כזה שנמשך לילות ספורים. מאז תחילת החורף הנוכחי (בערך 3 חודשים אחרונים), הוא סובל מהרטבות לילה על בסיס כמעט יום-יומי. הוא ישן בחדר מחומם, לבוש בפיג'מה חמה, ואנחנו מכסים אותו מספר פעמים בלילה - כך שכנראה שהבעיה אינה נובעת מקור. בחודש האחרון התפתחה בעיה חדשה של בריחת צואה. הדבר התרחש כ 10-12 פעמים בחודש האחרון, תמיד בשעות הערות. על פי רוב, מדובר בהזדמנויות בהן הוא משחק לבד ועסוק במשחק. כאשר אנחנו משחקים או עושים כל פעילות אחרת איתו - זה לא קורה. עד כמה שאנחנו יכולים לראות ולשפוט - הוא לא חווה שום אירוע רגשי יוצא דופן. התגובה שלנו לאירועים "הבריחות" היא תמיד רגועה (לא כועסים. אומרים שזה קורה), ומאידך, מסבירים שצריך לשים לב ולהיות עירניים וכו'. האם יש פה עניין שדורש טיפול והתייחסות מיוחדת? או שמדובר בתקופה חולפת, וצריך להמתין שזה יעבור? במידה ונדרש טיפול - מהו? תודה רבה יערה.

ניתן לסייע לכם בפתרון בעיית ההרטבה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.את בעיית ההתלכלכות ניתן לפתור במסגרת מרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה , עצירות והתלכלכות.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים