רגרסיה בגמילת לילה (ויום...)

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

05/10/2014 | 07:27 | מאת: עדי

שלום, אודה מאוד לעצתך. שירן (בת שנתיים) נגמלה מחיתולים לפני כ-4 חודשים (חודש יוני) אחרי סימנים רבים מצידה ורצון משותף שלנו ההורים. הגמילה עברה יחסית טוב, ואחרי מספר שבועות בהם ראינו שקמה יבשה גם הורדנו בלילה. החל מתקופת המלחמה בקיץ ועד היום, היא ברגרסיה ביום (שמשולבת עם תסמיני "גיל שנתיים הנוראי" ושינויים רבים באותו הגן), היא יודעת הכל סביב השירותים אבל נראה כי עושה הרבה פעמים "בכוונה". אנחנו מנסים להפגין קור רוח ולהתרכז בלתת הרבה חיזוקים חיוביים מילוליים במקומות שכן מצליחה. הלילות בחודשיים האחרונים הפכו לבלתי אפשריים, 2-3 פעמים בממוצע מתעוררת לשתות מים (שמעולם לא היה) ובמקביל מרטיבה. יש ימים שרק לקראת הבוקר ואז זה לא נורא. מאוד מתלבטים אם להחזיר חיתול בלילה או לחכות להכנס לשגרה אחרי החגים ואז עם בוא החורף להחליט אם חייבים או לא. מה דעתך? המון תודה מראש

שלום רב, א. המשיכו בגישה המתונה והתומכת ב. בהחלט נש מקום לחזור לשימוש מלא בחיתול. במידה והילדה לא תיזום מעצמה פרידה מן החיתול בחודשים הקרובים - פנו לגורם מקצועי לקבלת הכוונה. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים