הרטבת יום

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

01/09/2014 | 10:17 | מאת: שירלי

ביתי בת שלש וחצי גמולה מקקי ביום ומפיפי בלילה באופן מלא מזה כשמונה חודשים. למרות זאת היא ממשיכה לפספס ביום. מידי פעם גם הולכת לשירותים, בפרט כאשר מזכירים לה - אבל לאורך כל היום מטפטפת בבגדים. מה עושים???????

שלום רב א. פונים אל רופא הילדים. בין יתר הבדיקות סביר שיבקש לבצע בדיקת אולטרה סאונד של דרכי השתן. ב. לאחר שנשללת אפשרות של איזושהיא בעיה רפואית מומלץ לנהוג על פי הדרך הבאה: הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים