להעיר או לא להעיר במהלך הלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

30/08/2014 | 11:12 | מאת: לירון

אשתי נוהגת להעיר את בננו בן הארבע וחצי שלש פעמים במהלך כל לילה לשירותים. היא עושה זאת מזה כשלשה חודשים ואכן הילד יבש כל לילה. אני קורא מאמרים מקצועיים שונים הממליצים להמנע מהערה יזומה במהלך הלילה. מה המלצתך?

שלום רב, הערות יזומות לשם השתנה בשירותים בלילה אכן עשויות להשיג לילות יבשים. הן אינן גורמות לנזק משמעותי אך יחד עם זאת גם אינן מובילות לגמילה ולשליטה עצמאית של הילד בשלפוחית השתן בזמן שינה. הן עלולות להוביל להתפתחות של תלות מסויימת של הילד בכך שגורם חיצוני יעיר אותו בלילה ויוליך אותו לשירותים. לעומת זאת - כאשר משתמשים בזמזם הרטבה - הזמזם מתריע באותה שניה שהשלפוחית מלאה וממש מתחילה להתרוקן. פעולת הזמזם מביאה להפסקת ההרטבה סמוך לרגע שבו החלה - ואז מוליכים את הילד לשירותים. כאשר פעולה זו חוזרת על עצמה שוב ושוב - מערכת הרפלקסים האוטומטית נכנסת בהדרגה לתפקוד תקין והילד הולך ונעשה יותר ויותר יבש ( באופן עצמאי ) עד אשר מגיע לגמילה מושלמת. לסיכום - הערה יזומה של הילד במהלך הלילה עשויה להוביל להשגת לילות יבשים אך אינה מביאה לשליטה עצמאית בשלפוחית. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

31/08/2014 | 11:51 | מאת: דולה

שכנה דיברה על זה אבל הרגשתי שזה לא פיתרון טוב, בסוף הלכתי על פול אפס של הלילה עד שהילד נגמל באופן סופי

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים