תאום בן 3.9 חזר להרטיב בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

22/11/2012 | 13:07 | מאת: אמאלשלושה

שלום רב, יש לי בנים תאומים בני 3.9 גמילת היום שלהם נעשתה מזמן ונועם עבר אותה ללא בעיות. את הטיטול בלילה הורדנו לו מזמן, בערך סביב פסח, אולי אפילו לפני....ועד לפני כמה שבועות הכל היה בסדר והוא לא היה מפספס בכלל, אפילו לא קם בלילה לעשות פיפי (כמו אחיו התאום) ואף לעיתים מחזיק את הפיפי גם אחרי שהיה קם לזמן ממושך, גם (ובעיקר) אם הייתי אומרת לו ללכת לשירותים. בשבועות האחרונים הוא מרטיב כל לילה !!! (או כמעט כל לילה) ובדרך כלל לא מתעורר מזה. לא קרה שום שינוי משמעותי בחייו או משבר מעבר למעבר לא הכי קל לגן לא הכי מוצלח. אבל הוא שם עדיין עם אחיו ועם חבריו מהגן הקודם. למה זה יכול להיות קשור ? האם כדאי לבדוק שאין דלקת ? באיזה כיוונים כדאי לבדוק ולטפל ? תודה

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם הרטבה אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. מדובר כאן בבעיה שיגרתית של הרטבה משנית.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים