מהי הסיבה לנפיחות במרפק?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

01/03/2010 | 11:54 | מאת: הילה

/5אימי בת 58 סובלת מזה כחמישה חודשים מנפיחות במרפק ביד שמאל. כשהיא עומדת היא סובלת ממגבלה בתווך התנועה ובתפקוד, לא יכולה להרים את היד, אלא אם כן היא במצב של שכיבה. כנראה, שמצב זה נגרם כתוצאה מטיפול שיאצו שעברה לפני כן או טיפול אצל כירופרקט. כשבועיים לאחר הטיפולים היד התחילה לכאוב לה, וצילום המרפק שעשתה היה תקין. אח"כ התחילה נפיחות במרפק הפנימי, עשתה אולטרה סאונד, האחד הראה על מצב תקין, ואילו השני הראה פס היפרקואי באורך 5.5 ס"מ היכול להתאים לקרע בגיד באזור המאחז לאפיקונדינוס. הרופא נתן לה זריקה במרפק ואמר שזוהי דלקת בגידים. אחרי חודש ללא שיפור אמר שאולי הכאב נובע מהכתף, עשה זריקה אולם הצילום היה תקין. אח"כ רופא אחר אמר שיש דלקת טניס אלבו ושאין מה לעשות חוץ מזריקות. אם כן, מהי הסיבה לכאב? האם הנפיחות במרפק נובעת מהמרפק או מהכתף? כיצד ניתן לפתור את הבעיה? האם אתה יכול להמליץ על רופא אורטופד מומחה מאיזור ירושלים? תודה, בת מודאגת.

אם אכן מדובר במרפק טניס, שלא הגיב לטיפול שמרני וזריקות מקומיות, ניתן לטפל ע"י ניתוח עם תוצאות טובות. בדרך כלל מרפק טניס לא גורם לנפיחות מקומית לכן כדי להחליט על הטיפול את צריכה לפנות לבדיקת אורטופד העוסק בבעיות כתף ומרפק כדי לברר את האבחנה המדויקת.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק