דלקת בגיד הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

27/08/2008 | 11:42 | מאת: רוני

אני בת 37, 8 חודשים אחרי לידת ביתי השלישית, נתקפתי כאבים עזים בכתף (כאב שהיה בעבר לא בעוצמות האלה), צילום הראה קרע (עדיין לא עשיתי US) הסתיידות באזור ראש ההומרוס....לאחר שקיבלתי זריקה (לאחר התייעצות כי אני מניקה) אני עדיין לא מרגישה הקלה, מקווה שעוד תגיע...ברצוני לשאול אם משהו באורך חיי כדוגמת כושר גופני לקוי , הביאו אותי למצב, ומה יהיה נכון לעשות בעתיד על מנת לשפר , הרופא טען שרק אחרי US של קרע משרבול המסובב יהיה ניתן לדעת אם הדבר מצריך ניתוח.

רוני שלום. לא ניתן לקבוע בודאות לפי צלום רנטגן האם קיים קרע בגידים בכתף ולכך אכן דרושה בדיקת אולטראסאונד. קיום הסתיידות באזור הכתף היא בעיה אחרת שלא באה בדרך כלל ביחד עם קרע בגידים. מצב של הסתיידות בכתף כואב ודורש טיפול , לרוב ניתוחי. לא ידועים גורמי סיכון להופעת הסתיידויות באזור הכתף. בברכה דר' רוזנברג

19/09/2008 | 11:23 | מאת: רני

ד"ר שלום, אני בת 31 אם ל2 ילדים לפני כ7 שנים מיד לאחר לידת ביתי הבכורה ניתקפתי בכאבי כף יד חזקים מבדיקה אצל אורטופד נמסר לי שזה דלקת בגידים, כיוון שהיתי מניקה לא נתן לי הרופא תרופא אלא חבש לי את היד בגבס ל3 שבועות זה לא עזר והפסקתי לפנות לטיפול רפואי, מאז, יש לי כאבים בכל היד נרדמות לי האצבעות ויש לי חולשה בידיים וחוסר תחושה, בנוסף יש לי כאבים בכתף ובצוואר, לפני שנה פניתי דרך אורטופד לבדיקה חשמלית שהראתה לחץ תמידי על הצוואר.אני לא מטופלת בכדורים ותרופות . השאלה שלי מה זה התופעה הזאת? האם יש משהוא שיכול לעזור לי? למי עליי לפנות ? תודה מראש...

20/09/2008 | 18:18 | מאת: אורה

לאחר נפילה נראו באולטראסאונד 3 גידים קרועים בכתף ימין . קיבלתי זריקות ונאמר לי שאחרי חודשיים ייתכן ניתוח אם הכאבים לא ייפסקו . עשיתי פיסיותרפיה . לצערי נפלתי שוב והתגלה סדק באותה כתף . רופא אחר פסל אפשרות לניתוח , טען שאין לי כלום בכתף והכאבים הם מהצואר .מינואר אני בטיפולים פיזיותרפיים . הכאבים פחתו אבל עדיין קיימים בעוצמה רבה . מה המשמעות של ניתוח ? האם מאחים את הגידים?ואולי עלי ללכת לרופא שלישי ? מודה על תשומת הלב , אורה

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק