כאבים במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/11/2008 | 10:09 | מאת: אורי

שלום, אני בן 32 ללא בעיות בריאותיות, רזה, לא מעשן ומבצע פעילות גופנית. לאחרונה התחילו לי כאבים במאמץ במרפק שמאל הפנימי בלבד (ללא כאבים בשורש כף היד או באמה או בצידו החיצוני של המרפק) בבדיקת אורטופד נרשם לי ע"ג האבחנה tendinitis elbow. קיבלתי כדורי ארקוקסיה (שאותם אינני מעוניין לקחת), הפנייה לפיזיוטרפייה וכן המלצה למנוחה של המרפק. בטיפול הפזיוטרפייה, הפזיוטרפיסטית אמרה לי שאני סובל ממרפק טניס וטיפלה בי באמצעות גלי קול אולטראסונים. שאלתי אלייך: האם האבחנה של tendinitis elbow הינה נכונה (יש לי כאב רק בצידו הפנימי של המרפק) וכן לאחר קריאה וברור שעשיתי: האם tendinitis elbow בהכרח הינו מרפק טניס? איזה עוד טיפול היית ממליץ לי לעשות? תודה

אורי שלום לפי התאור שלך מדובר במרפק טניס או מרפק גולף - אני לא בטוח שתאורך מדייק מהו האזור החיצוני או הפנימי של המרפק. הטיפול בשני המצבים האלה הוא מנוחה וטיפול פיסיותרפי. יש צורך גם לבצע צלומי רנטגן כדי לשלול מצבים נוספים נדירים יותר אשר גורמים לכאבים באזור המרפק. לעתים ניתן גם להזריק זריקת קורטיזון אם הטיפול הפיסיוטרפי כשל ובכ5% מהמקרים אף נדרש ניתוח לטיפול בבעיה מכיוון שיתר הטיפולים לא עזרו. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק