שאלה לגבי כאבים בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/10/2008 | 19:22 | מאת: הילה

שלום רב, לפני כחצי שנה אובחני עם דלקת בכתף עקב כאבים בכתף (הדלקת נבעה מאימון שגוי בחדר כושר). במהלך החצי התקופה הכאבים הופחתו בעזרת כדורי ארקוקסיה. במהלך התקופה טופלתי באמצעותו פעמיים כאשר בהפסקתו הכאבים חזרו והחמירו מפעם לפעם (כמו כן במהלך התקופה ההיא נאמר לי ע"י הרופא כי א ני יכולה להתעמל באימוני אירובי והליכון ולא אימוני כח הדורשים משקולות). כעת, הכאבים בלתי נסבלים ומגיעים לרמה של 9, כאשר אני שומעת קליקים כואבים שיוצאים לי מאיזור השכמות והכתף. הופנתי כעת לבדיקת ארטרוסקופיה לכתף... נאמר לי ע"י ידיד רופא (מנתח לא מומחה) כי יכול להיות שעקב הדלקת השרירים שלי התקצרו וזה גורם ללחץ על העצמות... אודה לדעתך המקצועית ולדעתמה הפיתרון במקרה של התקצרות שריר או בעיה בגיד... בתודה רבה וכבוד רב, הילה

הילה שלום השרירים בכתף לא מתקצרים אם הם לא קרועים. כאבים בכתף עם תחושה של קליקים אכן מצביעים על הגידים כמקור לבעיה. כדי להחליט מהי הבעיה בגידים יש לבצע גם צלום רנטגן של הכתף ב3 מבטים וגם בדיקת אולטראסאונד או MRI המכוונת לגידי השרוול המסובב וגיד הביצפס. לאחר הבדיקות הנ"ל ניתן להגיע בסבירות גבוהה לאבחנה ועל פיה להחליט על המשך הטיפול. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק