התמכרות לאוננות

דיון מתוך פורום  התמכרות

08/08/2012 | 00:38 | מאת: יעל

שלום, ברצוני להתייעץ עימך על מצב מאוד לא נעים בו אני מצויה לצערי כבר שנים. אני חושבת שאני אובססיבית לאוננות.. כבר מגיל צעיר מאוד אני מאוננת באופן יומיומי-באופן די אובססיבי, תחילה בילדותי לא הבנתי מה אני עושה, ואז כשהבנתי בבגורתי מה אני עושה החלטתי להפסיק והצלחתי להתמיד בכך כחמש שנים. בארבע שנים האחרונות חזרתי לאונן כמעט בכל יום, בין 3 ל4 פעמים ביום.בכדי להבין את השתלשלות המצב אני חושבת שחשוב שתדעי שאני סובלת מהפרעות חרדה מגיל מאוד צעיר. ב4 השנים האחרונות אין יציבות מתמדת במצבי הנפשי, ואני סובלת מהתקפים הולכים וחוזרים. בשנה האחרונה היה לי גל חרדתי חזק אשר מנע ממני לתפקד באופן תקין בשיגרתי הקבועה. כיום אני מטופלת אצל פסיכולוגית ופסיכאטרית ונוטלת 30 מ"ל רסיטל ו 0.5 קסאנקס על בסיס צורך. איני שיתפתי לא את הפסיכולוגית ולא את הפסיכאטרית בצורך לאוננות בשל בושה רבה ממצב זה. לצערי אני חשה צורך עז לאונן גם כשהחשק המיני אינו בשיאו ושאינו נמצא בכלל, לפעמים אני ממש מכריחה את עצמי לאונן גם כשממש לא מתחשק לי..אני מרגישה שהדחף לאונן אינו בשליטתי, ואני מרגישה תמיד לאחר שאני מגיעה לסיפוק תחושת הקלה ושחרור ומיד לאחר מכן תחושת גועל וכעס רב (על ומעצמי). מעבר לכך, חשוב לציין שישנם ימים שאני בכלל לא מאוננת מכיוון שאני עם עוד אנשים ולא חושבת על זה כלל, ורק כאשר אני לבד אני נתקפת בצורך עז לאונן.. אשמח מאוד לייעוצך במהרה, כי אני חשה שמצב זה יצא לגמרי מכלל שליטה.. תודה!

10/08/2012 | 10:02 | מאת: אינה ארצי

יעל שלום. זו אכן בעיה שפוגעת באיכות חיים. אני מבינה גם את הקושי לשתף את ההטפלים ואת הבושה שמתלווה לתהליך. הבעיה, שאת מתמודדת איתה היא מאוד מורכבת, ואין אפשרות דרך הפורום לאבחן האם זו התמכרות או בעיה אחרת או להתאים שיטת טיפול. הדבר הנכון הוא לשתף את המטפלים ויחד איתם להתאים לך את התוכנית: טיפול רגשי ותרופתי מתאים. בהצלחה רבה

מנהל פורום התמכרות