גמילה מעישון סיגריות וחשיש

דיון מתוך פורום  התמכרות

08/06/2011 | 17:50 | מאת: יונתן

שלום, אני בן 40 וכבר שבועיים לא מעשן בכלל. ב 20 שנה האחרונות עישנתי לפחות כופסא ליום ו/או 10-20 ג'וינטים ליום (בעיקר חשיש).זאת תוך קיום חיי משפחה וקריירה ניהולית. אני כבר חודש לוקח צ'מפיקס על מנת להקל על הגמילה מהניקוטין וכאמור שבועיים לא מעשן כלל. עברתי מספר לילות כמעט ללא שינה, עם הרבה חלומות וסיוטים נוראים. אני קם אחרי 10 שעות במיטה והעניים נעצמות לי ב 9:00 בבוקר בדרך לעבודה... מערכת העיקול שלי בשיגעון ימים שלמים שאני לא מבקר בשירותים (בימי העישונים ביקרתי בשירותים כל בוקר כמו שעון). בנוסף לנ"ל בימים האחרונים החל מתגנב עלי דיכאון ותחושת חוסר סבלנות. אני מתעצבן (בעיקר בבית) במהירות ובעוצמה רבה.תחושת הדיכאון מפחידה אותי יותר מהכל. אין לי חשק לפגוש חברים ו/או לעשות כל דבר אחר... שאלותי: - האם כדאי לי להפסיק את הצ'מפיקס (אולי יש לו חלק בתחושתת הדיכאון)? - האם כל התופעות הנ"ל מוכרות? - מה אפשר לעשות? אני לא רוצה לחזור לעשן אך מפחד שאני הולך ונחלש... תודה מראש.

09/06/2011 | 08:25 | מאת: אינה ארצי

שלום רב, הנך חווה תסמיני גמילה. הדבר ברמה פיזית יוקל בעוד זמן מסויים (פרק זמן של גמילה מחשיש משתנה מאדם לאדם). על מנת להתגבר על סימפוןמים הנפשיים, כדאי להייועץ באיש מקצוע. לכדורים אין קשר בתחושת הדיכאון אלא להעדר סם, שהווה עבורך הזדמנות לריפוי עצמי במשך זמן רב. בהצלחה

19/06/2011 | 16:12 | מאת: לאינה היקרה

בעבר נקשר שמה של צ'מפיקס בהופעתן של הפרעות נפשיות בקרב אלו שנטלו אותה, כגון מחשבות אובדניות, דיכאון וסיוטים ובעקבות כך דרש ה-FDA להוסיף תווית אזהרה חמורה המתריעה מפני הסיכון לתופעות לוואי פסיכאטריות.

16/06/2011 | 23:11 | מאת: eda

יונתן חיפשתי באינטרנט תופעות לוואי צ'מפיקס, תראה אם זה מתאים לתופעות שהינך סובל, http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/739/749.htm http://www.doctors.co.il/forum-3067/message-12768/print

19/06/2011 | 16:29 | מאת: נא לא למחוק

http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/739/749.html

מנהל פורום התמכרות