התמכרות למחשב

דיון מתוך פורום  התמכרות

27/01/2011 | 11:32 | מאת: גיא

אשמח לקבל את דעתך והמלצתך . יש לנו ילד בגיל ההתבגרות עם קצת קשיי למידה ומקבל עזרה רבה בלימודים במהלך השבוע . הבעיה היא שהילד ברוב הזמן החופשי נמצא מול המחשב בלבד מסתגר בחדרו ומנותק מאיתנו יוצא לשרותים ולאכול בלבד . הילד מקבל עזרה בהכנת שעורים לפעמים שעה ביום ולפעמים שעתיים ובנוסף יוצא כפעמים בשבוע לשני חוגים וביתר הזמן שלו הוא מול המחשב : במשחקים , פייסבוק , סקייפ , סרטים ולטבזיה וזה נעשה עד 11 בלילה . לדוגמא יום שלא מקבל עזרה חיצונית בלימודים או יציאה לחוג : הגעה הביתה בשעה 13 וישר למחשב . כשהאוכל מוכן 10 דקות וישר למחשב . במהלך הזמן מכין כ-10 דקות שעורים ואח"כ עוד 10 דקות תיקון השעורים מאחד ההורים . כשאישתי מגיעה בסביבות השעה 16-17 הוא מקבל עזרה בחשבון בתיקון תרגילים שלא הצליח כחצי שעה בממוצע . ואח"כ חוזר לחדרו למחשב . האם לדעתך זו התמכרות או הגזמה , האם אנחנו צריכים להגבילו בזמן מתוך כוונה שאולי ימצא עיסוקים אחרים וענין בדברים אחרים . האם לדעתך הזמן הרב שהוא משקיע במחשב יגרום לו נזק בעתיד כי לנו נראה שהוא פשוט מנותק מהמציאות וחיי בעולם שלו . ונראה כי זה בריחה מהמציאות והסביבה . האם לדעתך ההגבלות בזמן שנעשה לילד באם צריך יפגע בו או יגרום לו לפגיעה נפשית והוא יהיה פחות מאושר . האם אנחנו צריכים להתיעץ איתו ולקבל את הסכמתו בהגבלות או שאנחנו ההורים מחליטים וקובעים את הזמן אם בכלל .. תודה

30/01/2011 | 16:01 | מאת: אינה ארצי

שלום רב. לא צינת בן כמה הילד. כעקרון נשמע שיש קושי, וסביר להניח שהקושי הוא בגבולות. אני נמנעת מלתייג את הקושי כהתמכרות אך בהחלט יש קושי להתמודד עם המצב והגיל המורכבים. אני חושבת שיש לקבוע עם הילד בהסכמתו את הגבולות ברורים מאוד(מתוך האופציות שאתם מציעים לו) ולאכוף את ההחלטות. בהצלחה במידה ותעבירו קצת פרטים אשמח להרחיב. המייל שלי [email protected]

מנהל פורום התמכרות