עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  התמכרות

13/01/2014 | 00:36 | מאת: נטלי

נודע לי דרך חברותיה הטובות ביותר של אחותי שהיא מכורה לאלכוהול. מסתבר שהיא שותה כבר שש שנים רק שעכשיו עברה כל גבול. החברות, השותפות שלה פנו אליי מיוזמתן לאחר שהתייעצו עם פסיכולוגית שאמרה להן שמדובר פשוט בהתאבדות איטית. אחותי לא נראית מכורה, היא מגיעה לעבודה בכל יום, מסורה וחרוצה. מצד שני, היא יוצאת בכל לילה, רזה מתמיד והתנהגותה המינית הייתה מופקרת לגמרי בשנים האחרונות. כבר למעלה משנה מנהלת קשר עם בחור נשוי במה שהחברות תיארו כיחסי שליטה ותלות כולל אלימות שלו כלפיה. החברות די לחוצות וחושבות שצריך ממש אמבולנס שייקח אותה הרחק מהעיר הגדולה לגמילה כפרית. אני מאמינה להן לגמרי. לא היה ניתן לדעת כלום על העניין ועכשיו אני ואימי צריכות להתמודד מולה. מה עושים? איך משכנעים אותה ואיך בכלל מספרים לה על המפגש עם החברות?

26/01/2014 | 08:43 | מאת: אינה ארצי

נטלי שלום. המצב אכן קשה ומורכב. היא אכן זקוקה לעזרה. אני מאמינה, ראשית חשוב להבהיר את חומרת מצבה או לנסות, לפחות. יש טכניקות ושיטות מגוונות, כולל אנשי מקצוע שיכולים לסייע בכך: התערבות או הגברת מוטיבציה. אני באופן אישי מאמינה, שהגברת מוטיבציה וגיוס האדם לתהליך יכול להבטיח תוצאות ושינוי אמתי. אני מתנצלת על העיכוב בתגובה, אם תרצי להתייעץ 0524777174. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות