מחלות

דיון מתוך פורום  התמכרות

19/11/2013 | 22:10 | מאת: חנה

אני בת 58. שבע שנים לאחר סרטן שד. מאז אני בודקת כל נקודה בגוף וחוששת שזה סרטן.. עד כה זה נשמע הגיוני. אני הולכת הרבה לרופאים ועוברת הרבה בדיקות שכולן כמובן תקינות. כי אני בריאה. מה שלא הגיוני זה שאני מאוכזבת שהבדיקות תקינות. בתת המודע אני רותה להיות חולה. זה די מפחיד אותי כי אני יודעת שזה לא נורמלי. עד שאני מקבלת תשובה תקינה אני מדמיינת שאני חולה. האם זה מזכיר תסמונת מיכנהאוזן? מה ניתן לעשות? אני מנהלת אורח חיים תקין. רק בתוכי אני בעולם אחר

19/11/2013 | 22:51 | מאת: אינה ארצי

היי חנה, אומנם זה לא קשור להתמכרות, אענה לך. לדעתי את עדיין חווה את ההשלכות של המחלה. זה מפחיד, זה מבעיט, זה קוטע את רצף החיים ומרסק כמה הנחות יסוד שמגנות עלינו ושומרות על תחושת הביטחון הבסיסית, למשל "לי זה לא יקרה". לך זה קרה וזה השפיע ופגע. עם טיפול נכון, כולל קבוצת תמיכה (שתתן לך להרגיש שאת לא היחידה שמתמודדת עם החוויה וזו תופעה נורמטיבית). אני מאחלת לך המון בריאות ונחת.

מנהל פורום התמכרות