חרדה

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

27/10/2009 | 17:44 | מאת: ויואלה

בתי בת 12 שנים לא מצליחה לישון בלילה לבד , היא לא נרדמת עד השעות הקטנות של הלילה  חשוב לי לציין שהילדה חוותה חולי של אביה מגיל 6, אביה חלה בסרטן ובמשך כל השנים האלה ועד היום היא חיה סביב מחלתו של אביה , במשך 5 השנים נוסף לאביה סוג של סרטן אחר כאשר הוא מצריך הורדות נקודות חן בגופו , ובנוסף לזה גם הילדה ואחיה מורדים נקודות חן מגופם. ידוע לי שיש לילדה סוג של חרדה מכיון שהיא נתקלה במחלה נוראית ואולי מחשבות של איבוד אדם יקר.  חשוב לי לציין שלילדה יש כוחות גדולים היא ילדה טובה, תלמידה טובה ומקובלת חברתית, אהובה על מוריה וחבריה.  לאורך 5 השנים שעברו הילדה שברה ונקעה : יד, קרסול , ברך, אצבע והחלמתה היתה ארוכה והצריכה טיפולי פיזוטרפיה ארוך, לפני 10 חודשים קיבלנו סיפור חדש היא התעוררה בלילה עם צוואר תפוס וזה הצריך אישפוז ארוך, כל הבירורים היו תקינים, תקופה של עשרה חודשים הילדה היתה בסדר עד לפני שבוע ימים שהצוואר נתפס שוב, ושוב אושפזנו למשך שבוע.  מחשבתי היא שאולי הילדה חרדה כלכך שאולי זה פוגע בה פיזיולוגית.  הייתי שמחה לקבל יעוץ ולתת לה כלים להתמודד עם החרדה הזו.  הילדה אוהבת מאוד אומנות ושירה וחשבתי אולי על המלצה של תרפיה באומנות או שירה, אשמח לקבל המלצה על מומחה לעניין.

שלום ויואלה, רק ליידוע: בפורום זה דנים ביחסים שבין סבים סבתות ונכדיהם וההורים שביניהם. ובאשר לשאלתך - את התשובה על מקורות הפגיעו?ת הפיזית תקבלי ודאי מהרופאים המטפלים בילדה. עם זאת, אפשר לברר את מצבה הרגשי והשלכותיו אצל איש מקצוע טיפולי: פסיכולוג/ית, עו"ס או מטפל/ת באמנות ולטפל, אם יימצא צורך. בקשר לאהבת האמנות והשירה, תמיד אפשר לרשום אותה לחוג העוסק בכך, וזו דרך נוספת בה תוכל לבטא את רגשותיה, גם אם ללא מלים, מעצם ההנאה כפשוטה. בפורום זה איני נוהגת לתת המלצות. בהצלחה והרבה בריאות, נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם