בקשת עצה

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

05/06/2010 | 20:34 | מאת: סיגלית

שלום רב, אני סבתא לנכדה בת 3.5 ונכד בן 11 חודש. מאחר והם גרים רחוק אנחנו נוהגים להפגש אתם אחת לשבועיים. רוב הזמן אנחנו נוסעים אליהם.הורי כלתי גרים קרוב יותר ולכן גם רואים אותם יותר. בעיתי היא שלאחרונה נכדתי מגלה אלי סוג של עוינות, אולי זו מילה קשה מידי, אבל אומרת שהיא לא אוהבת אותי וכשאני מתקשרת ואומרים לה שזו אני היא לא רוצה לדבר איתי, למרות שעם הסבתא השניה היא כן רוצה. אני רוצה לציין שאני סבתא מאוד מפנקת,קונה הרבה מתנות, ומקדישה לה הרבה זמן, משחקת איתה ומקריאה לה, ולמרות זאת בתקופה האחורנה היא מגלה סוג של הסתייגות. שאלה נוספת,כשהיא אומרת לי ליד ההורים שלה שהיא לא אוהבת אותי, האם הם אמורים להגיב? אני מבינה שמדובר בילדה קטנה ויתכן שזה דבר זמני,אך אני גם לא יכולה להתכחש לעובדה שזה באיזשהו מקום פוגע בי. כיצד עלי לנהוג כשהיא אומרת לי דברים מהסוג הזה?

06/06/2010 | 19:15 | מאת: ש

סיגלית שלום, ראשית את צודקת זה מעליב, שנית את צריכה להבין שהמרחק ותכיפות הביקורים גרמו לכך ושזאת תופעה טבעית אל תקחי את זה אישי, ולשאלה השניה כן צריך שההורים יעירו לה לדעתי זה חלק מהחינוך של הילדה לדעת מתי לא צריך להגיד כול מה שחושבים והיא ילדה מספיק גדולה ויכולה להבין, ומה לעשות לבקר אותה יותר ואת זמן האיכות שלך איתה תעשו יחד ולבד בלי גירויים אחרים וכך תתחבבי עליה. בהצלחה.

סיגלית שלום, הרגשת הפגיעה בהחלט מובנת, בייחוד כאשר הדברים נאמרים מנכדה, שביחסים אלו הרגשות 'לכאורה' הינם הטהורים ביותר. מתיאורך, את משקיעה בקשר ביניכן ואתן חוות הנאות משותפות. עולות בדעתי מספר אפשרויות: האחת - ייתכן והנכדה מתגעגעת, ודרך התנהגותה היא מביעה את כעסה על חסרונך בחייה, כאילו אומרת שהיתה רוצה ממך עוד... במקרה כזה, את יכולה לדבב את רגשותיה ולומר לה כמה שאת אוהבת אותה ושהיית רוצה להיפגש יותר, ולשאול אותה האם גם היא היתה רוצה בכך ? השערה שניה - במרבית המקרים, הנכדים מתנהגים אל סבא-סבתא על-פי התשדורות שהם מקבלים מהוריהם, גם אם השדרים סמויים ואינם נאמרים באופן ישיר. כמו ש. גם אני מאמינה ביחסים אותנטיים ומציעה לומר לילדה שלא נעים לך לשמוע, מה גם שאת מאד אוהבת אותה. במקביל, למצוא זמן פרטי עם ההורים ולשתף אותם בהרגשתך ולשאול אותם - האם יש להם מושג מהיכן הדברים נובעים ? ומה הם מתכוונים לעשות ? בכל דרך שתבחרי, זוהי הזדמנות לבדוק-לנקות משהו ביחסים, ולהנכיח את עצמך כאדם ראוי לכבוד. בה-בעת להנחיל מודל של התייחסות מכבדת של הנכדה וההורים כלפי עצמם, לפיכך, כמובן שהאותנטיות מומלצת. אלו ההשערות שעלו בדעתי לעת עתה, וכל השערה נוספת תתקבל בברכה. תודה שסיפרת, נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם