חור למלארי וניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/05/2014 | 00:48 | מאת: קטי

בעקבות ריצוד וטשטוש ראיה בוצע OCT. נמצאו חורים למלאכים בשתי העיניים. יותר מתקדם בעין הימנית. רופא העיניים אמר שאין מטפלים במצב כזה. לעומת זאת המליץ לי לבצע מיד ניתוח קטרקט. האם באמת אין טיפול בחור למלארי? במידה וניתן לטפל, האם אפשרי אחי השתלת העדשה בניתוח קטרקט? (אני בת 70).

09/05/2014 | 17:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

חורים למלאריים אינם התווית נגד לניתוח קטרקט, אין בד,כ צורך לנתח חורים כאלה וסביר להניח שלאחר ניתוח קטרקט הראיה תשתפר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות