PATTERN DYSTROPHY

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/04/2014 | 14:59 | מאת: יעל

אבי, בן 68, נשלח לביצוע צילומי רשתית בשל הידרדרות בראיה לאחר ניתוח קטרקט. לפי הצילומים נמצא כי הרשתית תקינה וצמודה אך מאחוריה במרכז הראייה הצטברו נוזלים וחושדים כי הינו סובל מ- PATTERN DYSTROPHY.מהם הטיפולים הקיימים לטיפול במחלה זו? ואיזה מהטיפולים הוא המועדף?תודה.

11/04/2014 | 17:21 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לדיסטרופיה זו אין תרופה אך היא אינה גורמת להצטברות נוזלים ולכן יתכן ויש מקום להזרקות אווסטין

12/04/2014 | 10:36 | מאת: יעל

אני מודה לך על תשובתך המהירה. בהמשך לתשובתך רציתי להוסיף ולשאול כי הבנו שיש גם אפשרות לטיפול בהזרקת לוסנטיס. אודה לתשובתך איזו מבין הזריקות היא עדיפה?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות