דיפלופיליה כתוצאנ מתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

17/08/2013 | 08:15 | מאת: אמיר

שלום, אני בת 56 סובלת מעין עצלה מלידה. ידוע לי שבמקרה הזה יש ראיה כםולה. אני לא סבלתי מכך, ולכן בחול היתי בקבוצת מחקרת לפני כ-3 שנים היתי מעורבת בתאונת דרכים, אפקט השוט, ומאז יש לי מעיין צל לכל דבר. וזה גורם לראיה מטושטשת. יש לי בדיקת עיניים של 6 חודשים שבה הראיה הכפולה לא מצויינת שקימת. רופא עיניים מטעם הביטוח הלאומי אומר שעד היום לא התלוננתי על כך אבל היה. האם יש מחקר שלפיו אוכל להוכיח שעקב טראומה יכול להגרם דיפלופיליה? איך אוכל להוכיח שזה קיים? שנה וחצי בכלל לא האמינו לי שיש לי ראיה עם צל?

17/08/2013 | 11:48 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עין עצלה מילדות אינה גורמת לראיה כפולה כי המח לומד לא לקבל תמונה כפולה אלא נפרדת מכל עין לחוד ואינו מאחד את התמונות. איני נוהג לתת חוות דעת בפורום לגבי תביעות משפטיות.

17/08/2013 | 15:57 | מאת: אמיר

ובכן, סוף סוף מישהו מאמין לי שבכל חיי לא היה לי דיפלופיה!!! למרות עין עצלה מלידה. אני מבקשת לקבוע תור לבדיקה פרטית.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות