אינדיקציה?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/08/2013 | 20:09 | מאת: דניאל

שלום רב, בעקבות סוכרת גבוהה ולא מאוזנת מספר שנים נשלחתי לבדיקת עיניים בה נמסא לי ע"י הרופאה שבשלב זה הכל תקין. האם מצב כלי הדם בעיניים שהוא תקין בשלב זה יכול לתת אינדיקציה על מצב שאר כלי הדם בגוף?

07/08/2013 | 19:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן בדיקת עיניים תקינה יכולה להעיד על מצב כלי הדם האחרים בגוף. יש כמובן לבדוק בדיקות נוספות אך בדרך כלל הסוכרת בעיניים מופיע לאחר מספר שנים ולא מיד עם התחלתה. יש משמעות מאד חשובה לאיזון הסוכרת בשלבים הראשוניים לגבי הופעת פגיעות מסוכרת בעין

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות