בצקת ודליפה ברשתית בעלת עין אחד

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

28/07/2013 | 12:17 | מאת: ציפי

לפני שלושה שבועות התחלתי להרגיש ירידה בראיה וקושי לקרוא זות עין שעברתי בה שתי ניתוחים והשתילולי בה עדשה שאני קוראת ללא משקפיים אבל לאחרונה גם לקרוא קשה לי מאוד ניגשתי לרופא עניים והוא נתן לי לעשות בדיקת ost ושם גילו בצקת בגלל שאני בעלת עין אחת היפנו אותי מיד למיון עניים בתל השומר שם נבדקתי ונשלחתי לצילום לראות אם יש דליפה ואען יש דליפה קיבלתי טיםול שתי סיגי טיפות הראשון הוא םרד פורטה והשני הוא נבנק תרופה חדשה ואז הגעתי לרופא עניים שמטפל בי במרפאה והוא החליט להוסיף גם כדורים שהספיגה תהיה יותר מהירהוהם נקראים אורמוקס השאלה שלי אם בנוסף לטיפות כדאי לקחת כדורים או לחקות ולראות אם הטיפות עוזרות אגב רצו לתת לי טיפיל בזריקות אבל בגלל שזו עין יחידה הם מעדיפים לחקות אודה לך אם תתיחס לשאלתי ותומר לי אם אני מקבלת טיפול מתאים תודה מראש ציפי

07/08/2013 | 19:03 | מאת: פרופ' דב וינברגר

נראה לפי התיאור שמדובר בבצקת רשתית שלאחר ניתוח קטרקט. אכן השיקול לטפל בתרופות לפני הזרקה הינו נכון לדעתי אך יש להמתין בסבלנות, בדרך כלל הבצקת חולפת והראיה משתפרת

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות