קרעים ברשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/06/2013 | 11:11 | מאת: עידן

שלום רב, לאמא שלי נוצרו קרעים ברשתית עין שמאל שטופלו בלייזר במיון. לאורך תקופה היא הייתה במעקב והונחתה לא להתאמץ וכו, לאחר כמה חודשים נוצרו לה קרעים נוספים בעין השניה ושוב טופלו בלייזר במיון ולאחר כמה ימים שוב בקופח. נכון לעכשיו היא סובלת מנקודות שזזות וקשקושים בשתי העיניים באופן שמאוד מפריע לה לתפקד. השאלה שלי היא שהטיפול שבוצע הינו טיפול שעוצר את הקרעים ומונע את היפרדות הרשתית אבל האם יש טיפולים שניתן לעשות כדי לא רק לעצור את המצב הקיים אלא לשפר אותו? כלומר טיפול/ ניתוח שיכול להעלים את הנקודות ולשפר את הראייה?

19/06/2013 | 23:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

במקרים של הפרעה קשה מאד מהגופים הצפים בזגוגית ניתן לנתח ניתוח ניקוי אך יש להמתין מספר חדשים כי לעיתים הם פוחתים או נעלמים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות