amd-עצירת התדרדרות/ האם גנטי?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/12/2008 | 13:59 | מאת: סמדר

שלום, אצל אבי, בן ה-78, אובחנה מחלת AMD. כיצד ניתן לעצור את ההתדרדרות במצבו? בנוסף, רציתי לדעת האם המחלה גנטית והאם גם אני (בת 52) בסיכון? תודה!

21/12/2008 | 22:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ניתן לעצור את התדרדרות המחלה אם ע"י מתן ויטאמינים מתאימים או טיפול בתרופות המוזרקות לעין. הכל לפי מצב המחלה. אכן קיים מרכיב גנטי במחלה ולכן מומלץ להבדק ע"י רופא מומחה למחלות רשתית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות