אחוזי נכות לרטיניטיס פיגמנטוסה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

12/12/2008 | 01:24 | מאת: שמח

לאחרונה אני יש הרעה ואני מרגיש שאני נעשה יותר מוגבל. גם בלילה, גם ביום. האם יש אפשרות לקבל הכרה כנכה? האם יש גוף שמייעץ ומדריך איך ךהצליח עם ועדה רפואית? אני כמעט בן 60, נושא את המחלה מגיל 8. כל חיי השתדלתי לתפקד כרגיל, במאמצים רבים. לא ויתרתי. אך כעת אני חש, שהמחלה מכריעה אותי. אני חי מפנסיה ומנסה להשלים הכנסה, אך אני אומר לעצמי, שאולי אוכל לקבל אחוזי נכות שיעניקו לי פטור ממס הכנסה, וביטוח לאומי, וזה יפצה אותי על כך שאינני מוצא עבודה, בגלל מגבלותי. בברכה

21/12/2008 | 22:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אחוזי הנכות נקבעים על פי הירידה בחדות הראיה, מצב שדה הראיה ועוד פגיעות אחרות. כמובן שיש הדרכה ע"י השרות לעיוור גם בבתי החולים וגם במרכזים הפזורים בארץ. במרכזים אלה ניתן לקבל הדרכה מלאה גם בנושאי תפקוד וגם בנושאי זכויות

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות