קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

05/02/2013 | 21:54 | מאת: ארנון

שלום, בן 75 בשנת 2007 סבלתי מהבזקים ונקודות שחורת בעיניים,נשלחתי לבית חולים ולאחר בדיקה נמצאו הממצאים הבאים:"בעין שמאל נמצא דימום קטן בשעה 7 וחור זעיר ישן שטוח עמוק ללא הרמת שוליים שאינו מצריך טיפול.כמו כן אזור פיגמנטרי בשעה 8 ושינויים בפוגמנטוזיס בשעה 11.עפ"י המלצת הרופאים הבכירים בשל הדימום זקוק למקב עיניים" אוסיף כי ההבזקים החזקים חלפו אך עד היום אני מבחין בהבזקים קלים מאד כאשר אני מפנה בחוזקה את הראש בחושך. אדגיש כי אני מקפיד בבקורת תקופתית כל חצי שנה במרפאת עיניים בקהילה, בנוסף ניבדקתי ע"י רופאים מוממחים לרישתית אשר לא מצאו כל ממצא חריג ברישתית ובמצב העין בכלל. לאחרונה הודע לי ע"י רופאת העיניים כי אצטרך לעבור ניתוח קטרקט. שאלותיי, 1)האם מכל האמור לע"ל ניתוח קטרקט יכול לפגוע ברישתית לאור ההבזקים הקלים שאני חש היום. 2)האם טיבעי hהוא לחוש את ההבזקים הקלים תמיד. ממתין,לתשובה בתודה. ארנון

14/02/2013 | 09:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ניתוח קטרקט אם מבוצע כהלכה לא אמור לפגוע ברשתית, ההבזקים אמורים להיעלם כעבור כחודשיים לערך

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות