רטיניטיס פיגמטוזה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/01/2013 | 10:05 | מאת: עטר

שלום רב, אני בת 55 ואובחנתי לפני כ-3 שנים כחולה ב-RP , תופעה נוספת היא הבצקת,קיבלתי כדורי אורמוקס,אך בגלל רגישותי ללקטוז(אחד המרכיבים בתרופה לא נטלתי אותם). רופא המליץ לי על כדורי METHAZOLAMIDE וטיפות AZOPT וכמו כן על GEL DICLOTTIL ברצוני לברר האם אלה תרופות שאכן יעזרו לבצקת?ושאלה נוספת קראתי על מכון CLEAR המטפל גם ב RP ברפואה סינית בראשות איתי שרף,האם אכן ניתן להיעזר בשיטה זאת? בתודה, עטר

09/01/2013 | 20:49 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מתן תרופות שהזכרת מקובל בבצקת רשתית במחלות שונות ונוהגים לתת אותן גם בבצקת מקולרית כתוצאה מרטיניטיס. זאת משום שבמקרים מסויימים יש השפעה להורדת הבצקת למרות שאין לכך הוכחות ברורות

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות