retinoschisis

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/01/2013 | 18:13 | מאת: רונית

שלום: אני בת 47 ונמצאת במעקב כבר שנה על RETINOSCHISIS כשבעין שמאל הראייה 6/12 יציב במשך השנה האחרונה.הגעתי לרופא לרשתית עקב ירידה בראייה שלא ניתן לתקן במשקפיים אחרי נסיון של שנתיים בערך. דרך ה-OCT התגלה המחלה שעדיין לא ברור לי האם אי CONGENITE או DEGENERATIVE. בעין ימין אני רואה טוב 6/6 אבל יש לי גם עייפות וגם לפעמיים צריבה ב-2 העיניים. במשך השנה האחרונה יש התקדמות של התהליך בעין ימין עם תחילת הידרציה של המקולה לפי ה-OCT. השאלות: 1. האם זה אומר שהראייה תלך ותחמיר? 2. האם יש טיפול כלשהוא כדי להצור את זה? או שכל מה שניתן זה להמתין ולעקוב ולחכות שהראייה תתדרדר בכבר לא יהיה מה לעשות? אני עובדת עם מחשב, זה אומר שלא אוכל להמשיך לעבוד?הרגע אני מסתמכת במחשב רק על ראייה בעין ימין.האם יש טיפול לעצור את זה לפני שיגיע למצב חמור יותר? 3. האם יש המלצה למקום מסויים לבירור? תודה

09/01/2013 | 20:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא ניתן לפי התאור לדעת איזו מחלה או שינויים יש לך ברשתית העין ולכן אין באפשרותי לענות לשאלותייך

10/01/2013 | 13:30 | מאת: רונית

שלום ותודה על התשובה: המחלה הוגדרה כ-RETINOSCHISIS אבל הרופאה שטיפלה בי אמרה שלפי דעתה יכול להיות שלא ראיתי טוב אף פעם ובגלל זה מגדירה את המחלה כ מולד-אם כן מגיל 10 השתמשתיבמשקפיים לפני 12 שנה עברתי ניתוח לייזר לתיקון ראייה וראיתי טוב מאד ובגלל זה לא כל כך ברור לי איזה סוג RETINOSCHISIS.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות