ריתוך

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/01/2013 | 21:51 | מאת: יובל

שלום, היום הלכתי ברחוב לכיוון חניון, להפתעתי ראיתי אור די חזק מצד ימין שמהבהב, הסתכלתי לכיוון ימין אך לא ראיתי משהו מיוחד, רק אור, המרחק היה להערכתי 5-10 מטר. לאחר מכן, יצאתי עם הרכב וכשפניתי, ראיתי ממרחק של כ-15 מטר שמדובר באדם שמרתך. הבנתי שיש הרבה מאוד קרינה שנפלטת מהריתוך, האם זה מסוכן גם במרחקים כאלה ובזמן קצר יחסית של משהו כמו 5-10 שניות? תודה

09/01/2013 | 20:43 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל בעיה או נזק בצפיה בריתוך מהמרחק שציינת

09/01/2013 | 22:51 | מאת: יובל

10/01/2013 | 03:43 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן כן. האור המזיק בריתוך הוא אולטרה סגול שהוא אור מאד קצר. חמישה מטר זהו טווח בטוח

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות