צילום fa

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

25/07/2012 | 10:31 | מאת: שחר קרן

לפני כחודשיים אימי עברה ניתוח קטרקט מאז ועד היום היא סובלת מנקודות שחורות ווילון לבן שמפריע לה נורא בעיה שלא הייתה קיימת לפני ניתוח,הרופא ביקש שתעשה צילום oct וניתגלה נוזל אך כדי להיות בטוח הוא שולח אותה לצילום fa בקופ"ח,אימי היא חולת אסטמה וככל הידוע צילום זה מסוכן בשל ההזרקה,הרופא נתן לה הכנה ל- 3 ימים לקחת כדורים ולהפחית בעת הצילום בחומר ההזרקה,אך אני שואלת בכל זאת האם צילום זה מסוכן לחולה כי אימי חוששת מאוד,האם כדאי לעשותו?והאם הבעיות שציינתי לעיל תעבורנה תודה מצפה לתשובה דחופה.יש לציין שאין מנוס מהצילום.

12/08/2012 | 17:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לעיתים בבדיקה קלינית ניתן לראות את הצטברות הנוזל. אם OCT מראה נוזל אפשר להסתפק בכך במקרה של חשד לרגישות לחומר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות