טיפול ב BDR

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/06/2008 | 17:42 | מאת: אורית

סכרת נעורים 24 שנה,איזון טוב,בבדיקת העיניים השנתית(לראשונה) נתגלה ממצא של שטף דם קטן בפריפריה ברישתית באחת העיניים.הוגדר כ OPHTHALMIC MANIFSTASION ברמה של VERY MILD. BACKGROUND DIABETIC RETINOPATHY. רציתי לדעת מה דרכי הטיפול לשלב זה,אילו בדיקות/צילומים ממולץ לעשות? האם כל רופא עיניים יכול לטפל בי או שעליי לפנות לרופא עיניים שמתמחה ברישתית?

10/06/2008 | 10:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שטף דם קטן בפריפריה כממצא יחיד לא מוגדר כסכרת ברשתית קלה מאד. אם זהו הממצא היחיד, מספיקה בדיקה פעם בשנה, אין צורך בצילומים רטינופטיה סוכרתית יכול לזהות כל מומחה עיניים ורק אם תמצא, יש לפנות למומחה רשתית

17/07/2008 | 00:36 | מאת: אורית

רציתי לשאול מהו המונח BDR רופאת עיניים כותבת לרופא המטפל , לידיעתכם לאחר ביצע ניתוח קטרט אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי אורית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות