קטרקט בחולת סוכרת

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

12/04/2012 | 23:11 | מאת: קרין

אימי בת 75 , חולת סוכרת שנים רבות עם קטרקט ופגיעה קשה ברשתית ב-2 העיניים עברה לפני שנה ניתוח קטרקט בעין אחת אצל מומחה , על מנת לשפר את חדות הראייה , במטרה לעשות א"כ הזרקת אווסטין לעין זו. לצערינו הרב לאחר כמה שבועות התפתח אצלה לחץ גבוה בעין עם אודם וכאבים ובבית חולים לא הצליחו להציל את העין וכיום העין עיוורת. אני ממשיכה לקחת אותה לרופאים על מנת לטפל בעין השנייה(ראייתה בעין זו מועטה מאוד) והם ממשיכים לטעון בתוקף שעל מנת לטפל ברטינטפתיה בעין הנותרת , היא חייבת תחילה לעבור ניתוח קטרקט. אימי מסרבת מפחד ואפשר להבין אותה! זו העין היחידה שנותרה לה! וכשאנו שואלים את הרופאים האם גם בעין השנייה יכול לחזור הסיפור ולהשאיר אותה חלילה עיוורת לגמרי, הם לא יכולים להבטיח שלא, הם רק אומרים שרוב הסיכויים שלא. בתקופה זו שלא טיפלה בעין, הראייה לא התדרדרה. קראתי שקטרקט בסוכרתיים יכול להחמיר בצקת או לגרום ליותר סיבוכים, אז למה להמליץ על זה בכלל ? אני באמת שואלת ,לא עדיף להשאיר את המעט שנותר ? (כמובן שיש סיכון שגם זה יעלם) מצטערת על ההקדמה הארוכה... 1. מה היית ממליץ לה לעשות ? היא ממש חוששת לעבור שוב קטרקט ולהתעוור לחלוטין. 2. האם יש דרך לקבל זריקת אווסטין/לטפל ברטינופטיה ללא ניתוח קטרקט והאם זה יכול בכלל לסייע ? תודה רבה

14/04/2012 | 11:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

נראה לי לפי תיאורך שאין ברירה וחייבים לנתח ניתוח קטרקט אפילו שזאת עין יחידה. אמך אינה רואה ובנוסף לא ניתן לראות היטב את השפעת הטיפול. אמנם יש סיכון לא גבוה בניתוח וגם נסיונה המר עם העין השניה מוסיף לחוסר הביטחון אבל יש לזכור שבסופו של דבר העין נועדה לראות ולשפר את איכות החיים. הטיפול בעין ללא ניתוח אפשרי אך לדעתי לא יהיה שיפור משמעותי בראיה

14/04/2012 | 20:09 | מאת: חולה עם ניסיון

קרין שלום. יש לי הרבה כבוד לפרופסור וינברגר,אך רציתי להוסיף מהניסיון שלי.גם לי יש פגיעה קשה ברישתית העין ויש לי קטרקט.ובהיתיעצות פורום רופאים.של מכון הרישתית של מכבי החליטו לחכות ולא לנתח.אני ממליץ בחום על מכון הרישתית של מכבי הנימצא בתל אביב.הרופאה שטיפלה בי בסבלנות רבה ובמיקצועייות היצילה את מאור עיני.הרבה בריאות.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות