רטינופתיה ללא רקע סוכרתי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/03/2012 | 14:03 | מאת: רחלי

שלום למוחה, לבעלי, היום בן 40,התגלתה לפני 5 שנים רטינופתיה [אין לו סוכרת,וגם ללא רקע גנטי] הוא קיבל הזרקות אווסטין,בתחילה היה מעט שיפור,אך כעת חדות הראיה אינה משתפרת עוד ונותרה 60\1 ,בכלל הפיע של צילומי OCT כתוב:בצקות ברשתית,הצטלקויות רטינאלית,וסאב רטינאלית,דלף פוביאלי,רשתית אטרופית,ממברנות ב 2 העיניים,שאלתי,היא האם יש טיפול חדשני,או טיפול אחר שיכול לשפר מעט את מצבו? כי כעת הוא כבר בדיכאון,כל היום בבית,אינו משתף עוד פעולה,והתחיל לעשן בשרשרת,ואני כבר מיואשת, לתשובתך אודה: רחלי

19/03/2012 | 18:17 | מאת: זק

לא תוכלי לקבל תשובה מדויקת ללא בדיקה פיזית.כשיש דלף כמו שאת מתארת כיימת האפשרות של פגיעה במקולה.בימקום לשבת בבית ולעשן בשרשרת דבר המזיק כשלעצמו שילך בהקדם למומחה למחלות רישתית העין יש בקופת החולים רופאים מצוינים ואין שום צורך להיכנס לפניקה.כל מה שכתבתי הוא מניסיון. שלום

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות