יעוץ

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/01/2012 | 07:59 | מאת: יעקב

בן 57 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן,אין סכרת או לחץ דם גבוה לפני שנה עשיתי בדיקת פלוסציאן בעקבות הופעת הפרעה בראיה קלה בעין ימין וראית מין גלגל ואלה התשובות עין ימין פגמים קלים בrpe בחלק התחתון של המקולה ובשלב המאוחר של הבדיקה מסתמן דלף מינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיקה לדלוף.עין שמואל פגמים קלים בrpe בחלקה ברקתי של המקולה.לסיכום בשתי העניים לא הודגם דלף משמעותי כלשהו. בבדיקתoct עין שמואל קוטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה.עובי ממוצע במרכז המקולה נמדד 205 מיקרון על פי מפה סטנדרטית.עין ימין מודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטילי תחת מרכז המקולה.אין עובי של הרשתית הניורוסנסורית עצמה,מתאיםcsr בשתי הענים .והשאלה1- מה משמעות תוצאות הבדיקה?2-האם זה מסוכן לראיה?3-מה אופציות הטיפוליות מאחר וכעת אני רואה בעין ימיןאותה התמונה אך יותר קלה מטופל על ידי טיפות ורופא העניים מרגיע וטוטן שאין ממה לחשוש ודבר זה קורה באחוזים גבוהים לאוכלסיה ולא מסוכן?4- האם יש צורך ברופא מומחה בתחום?אנא התיחסותך. תודה ויום נעים

18/01/2012 | 20:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן התיאור שנתת מתאים ל CSR אך הדבר אינו אופייני אלא די נדיר בגיל 57 (למרות שיש csr של הגיל המבוגר יותר) אכן יש מקום שתפנה למומחה רשתית ויש טיפולים שונים למחלה זו

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות